Natuur in Gelderland

Mosterdveen

Dit weekend waren we met de camper op Nieuw Soerel. Een natuurkampeerterrein bij Nunspeet. Weer heerlijk gewandeld door de mooie omgeving. Zo kwamen we ook terecht bij het Mosterdveen.

Camping Mosterdveen in Vierhouten is in 2013 door de provincie aangekocht en wordt terug gegeven aan de natuur. Alle caravans, chalets en alles wat nog meer bij een camping hoort, is weg gehaald of verplaatst naar een andere camping.

Nu, in juni 2014, ziet het er zo uit.

mosterdveen-078 mosterdveen-080 mosterdveen-088

 

 

Meer artikelen over Mosterdveen:

Hier en Hier

Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
robin
robin
2 maanden geleden

zo jammer dat camping mosterveen er niet meer is.. mijn ouders hebben er gestaan van 1982 tot 2013. zij waren de laatste die met de stacaravan van de camping afgingen .zo jammer was een hele mooie familie camping.. heb er heel veel mooie herinneringen liggen daar….

Alfons
Alfons
3 jaren geleden

45 jaar geleden met school geweest. Nog steeds goede herinneringen aan 😎

Kees
Kees
4 jaren geleden

Nu nog de andere terreinen die als camping worden gebruikt teruggeven aan de natuur. Na A moet je ook B zeggen!, Mosterdveen is slechts 1 terrein. De hele wildgroei aan campings daar moet opmde Veluwe is goed de bezem door. Er zijn op de Veluwe meer campings te vinden dan in geheel Zwitserland! Zeker inmde kwetsbare gedeelten van de Velwemassief horen geen campings.,
Kees.

Peter J. van Helsdingen
Peter J. van Helsdingen
9 jaren geleden

Een heel goede ontwikkeling waardoor dit gebied zijn hoge natuurwaarde kan behouden. De vraag is wel wie het gaat beheren (er voor zorgen dat het gebied zich rustig kan herstellen en ontwikkelen en de ontwikkelingen volgen). Wordt dit een taak van de gemeente Apeldorn?