Terschelling

Roeireddingboot

We zijn inmiddels al weer twee weken thuis na drie heerlijke weken Terschelling. Dus nu wel tijd voor de eerste foto’s.

Op 31 juli was er op het strand een demonstratie van een originele roeireddingboot getrokken door 10 paarden. Een unieke gebeurtenis want dit is de enige originele roeireddingboot ter wereld waar nog demonstraties mee gegeven worden.

Met aan beide kanten van de boot 2 paarden, wordt de boot te water gelaten.

Even een rondje roeien!

Dan weer het strand op

En weer op de kar

En zo met een mooi laag zonnetje weer het duin op.

Het was heel druk, dus lastig goede foto’s te maken. De roeifoto’s zijn met telelens gemaakt. Het was niet heel helder, dus zijn ze niet zo scherp als ik zou willen. Maar toch vind ik het leuk om ze te laten zien!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
peter van Suijlekom
peter van Suijlekom
8 jaren geleden

Ik ben 1 van de roeiers in deze boot en dit jaar ga ik sturen. Ik stuitte per toeval op je foto’s en die ene retour strand met twee sleepankers er achter is voor ons bijzonder mooi en ook niet vaker zo mooi gezien .

H.A.Pals
H.A.Pals
9 jaren geleden

Ik ben diep onder de indruk van uw foto,s! Vooral die van mijn geboorte-eiland Terschelling.De schipper van de roeireddingsboot is een oud klasgenoot van mij.Wat een geweldige serie heeft u van de Schuhmacher gemaakt! Zo mooi heb ik het nog niet gezien!
U moet wel een echte fan zijn van Terschelling,gezien de Terschellinger vlag aan de camper en het Terschellinger t-shirt!
Ps: Mijn overgrootvader was schipper op de roeireddingsboot van Midsland.Ik heb veel historische feiten kunnen achterhalen.Op Terschelling is het Jan Tyssens duin achter Oosterend naar hem vernoemd.
Hartelijke groeten van Henk van Cees van Tijs van Jan Tijssen.

AmaZony
12 jaren geleden

Wel ik vind t een prachtig ceremonieel gebeuren ! Wat een sfeer ! En die heb je mooi weergegeven in deze serie. Super !

Aline
12 jaren geleden

Ik vind het een prachtige serie…